THT susține inițiativele civice

Nu mai e o noutate faptul că tehnologia face parte din viața noastră și că ne oferă alternative de informare, organizare și de desfășurare a activităților. Toate aceste noi gadget-uri și aplicații au fost construite pentru a ne simplifica viața, fiind prezente în majoritatea activităților pe care le desfășurăm.

Cu toate acestea, nu am putea să vorbim de o evoluție adevărată a tehnologiei dacă aceasta nu ne-ar ajuta și pe noi, oamenii, să evoluăm. Tocmai de aceea, la Transylvania High Tech, credem că dezvoltarea aplicațiilor mobile este mult mai mult decât parte din tehnologie.

De ce credem asta?

Pentru că noi suntem de părere că implicarea civică are un rol important în evoluția societății.

Ce am făcut pentru asta?

Am dezvoltat pro-bono o aplicație de mobil pentru inițiativa Tidysoara (platforma Apple iOS).

De ce?

Pentru că Tidysoara – Verde pentru Timișoara și-a propus să implice toți locuitorii orașului Timișoara într-o campanie de făcut curățenie atât în oraș, cât și în zonele apropiate. Cu ajutorul aplicației mobile realizate de noi, fiecare cetățean a putut semnala ușor, direct de pe telefon, zonele cu deșeuri ce necesitau să fie curățate. Munca voluntarilor a fost facilitată datorită ajutorului și semnalelor primite din partea altor cetățeni în legătură cu locațiile care necesitau atenție, toate acestea fiind posibile și datorită aplicației mobile disponibilă pe  Apple AppStore.

La Transylvania High Tech credem cu tărie că astfel de iniţiative, venite din mediul privat, au puterea să realizeze o schimbare, nu doar temporară, ci şi să influenţeze pozitiv generaţiile viitoare.